El Temps a Valls

Si cliqueu damunt, podreu obtenir mes informació de aquí i d'altres llocs (platges, allaus, llamps, satèl·lit, pluges, núvols, pol.len, ets.)

TRADUCTOR

dissabte, 9 de juny de 2012

"Cuarenta de Mayo"

.............................................................................................

Informació, horaris i detalls a:


http://www.escolavallsfutbol.cat/aquest-dissabte-xviii-ciutat-de-valls-alevi-i-benjami/
Després de 13 temporades defensant la porteria de l’Atlètic de Valls el porter José Antonio Jiménez Marín ha decidit penjar els guants en plena forma i amb només 33 anys. Fill i germà de porters, Jose era el darrer component de la “vella guàrdia” en actiu i es pot dir que ha estat un dels millors porters de la història de l’Atlètic i que deixa una forta emprempta al club blau.
L’Atlètic de Valls vol acomiadar al Jose com cal i per aquest motiu ha organitzat un partit d’homenatge per aquest dissabte 9 de juny a les 7 de la tarda al Camp Municipal del Vilar. El partit enfrontarà a l’actual plantilla de l’Atlètic amb un combinat d’excompanys de Jiménez (l’actual capità de l’equip).

....................................................................................................


L'Amics De Música Valls "CONCERT ALA VORONKOVA, violí i GUERASSIM VORONKOV, piano."

Informació:


...........................................................................
A les 11 de la nit a la Plç. El Pati 

Presentació del segon

treball de Maitips amb un

nou directe més

contundent.

amb Eskassa Llibertat i

República Ska.

........................................................................
La Secció de Muntanya de l'AAEET de Valls organitza un any més la Pujada a Miramar. La prova, de la que enguany se'n celebra la 31a edició, torna a la seva data habitual i es celebrarà el dia 10 de juny.
La Pujada té dues modalitats, una per caminants i l'altra per corredors, però un sol circuit. El recorregut és de 12 km aproximadament amb un desnivell positiu de 570 m. La línia de sortida és a Valls i la meta, al cim mateix de la Cogulla de Miramar. La sortida dels caminants es donarà a les vuit del matí, i la dels corredors, mitja hora més tard.
...........................................................................


Durant aquest curs hem fet un taller setmanal de teatre, hem treballat la improvització, l'escenificació d'emocions, la comunicació no verbal, hem fet jocs teatrals... que s'ha materialitzat en "La volta al món" una obra de teatre de creació pròpia.


Al darrera hi ha una gran quantitat d'hores de feina, d'assaig, de nervis, de dubtes, d'incerteses, però sobretot hi ha una il·lusió il·limitada i una immensa voluntat de superació, que us convidem a compartir. No hi falteu, us hi esperem!!!


Entrada lliure!

...................................

Copa Catalunya Femení
                                           La tradició de la processó del Corpus

Quan el Papa Urbà IV instaurava el Corpus el 1263, poc es podia imaginar que la voluntat de l’aparell directiu de l’església acabés esdevenint una festa tan global. Nascut com un refermament dels dogmes cristians enmig de cismes, epidèmies, morts i guerres, va crear tota una iconografia d’identitat comunitària. Així, les danses gremials, els personatges bíblics, el bestiari, els jocs al·legòrics o representacions mimades, les roques o carros mòbils, i els entremesos o lluites escenificades sense textos, constituïren a cavall del XIV i XV una part essencial dels seguicis del Corpus. Afavorides per la religiositat popular creixent que s’impregnava d’una fe cega en els poders curatius de les relíquies dels sants i santes, a bona part de Catalunya les representacions del Corpus s’estengueren a una altra festivitat, també de nova fornada: la festa patronal. Els poders municipals van crear les festes majors a imatge i semblança del Corpus, i van contribuir al fet que les festes majors esdevinguessin la celebració de la comunitat local, que serveix per afermar els vincles identitaris després del domini musulmà. El Corpus i les festes majors suposaren, doncs, la primera gran ocupació ludico-comunitària dels carrers pels ciutadans, que al costat de les institucions eclesiàstica i municipal desfilen en la processó.

VALLS CELEBRA DIUMENGE UN DELS CORPUS AMB MÉS 

HISTÒRIA DE CATALUNYA

El proper diumenge 10 de juny Valls celebra la Processó del Corpus Christi, celebració que té lloc des de l’any 1319, essent una de les primeres poblacions de Catalunya i l’Estat que la celebraren, i la primera de les comarques de Tarragona. La processó l’obriran els Gegantons i els Gegants de la Ciutat, acompanyats dels Grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls, i participarà l’Àliga, que realitzarà la seva balladeta en honor de l’Eucaristia al Pati al so de la música de la cobla de ministrers Bufalodre de Valls.

Els assistents podran portar ciri, o bé adquirir-lo a la Parròquia de Sant Joan Baptista. L’organització fa una crida perquè els veïns dels carrers i places de l’entorn per on passarà la processó endomassin i engalanin les finestres i els balcons. La celebració del Corpus començarà a les 7 de la tarda, a l’església arxiprestal de Sant Joan Baptista amb la Missa. Un cop acabada, cap a les 8 del vespre sortirà la processó.

L’itinerari serà: plaça del Blat, carrer de la Cort, Peixateria, Sant Antoni, carrer d’en Bosc, El Pati, Jaume Huguet, Font de la Manxa, passeig dels Caputxins i Parròquia Santuari del Lledó, amb la cloenda de la Processó.

En diversos carrers del recorregut, entitats i associacions de Valls, faran catifes. Totes les entitats i particulars que vulguin poden afegir-se en la confecció, així com optar al concurs de catifes de Corpus, convocat per la Unió de Botiguers de Valls i la
Xarxa de Cultura de Valls.
En la roda de premsa del 31 de maig, Lluís Blanch, president de la Unió de Botiguers de valls explicava el Concurs i els detalls de les catifes de flors del Corpus de Valls


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per la inscripció en el Concurs de Pintura Rapida Josep Busquets, poseu nom o pseudònim en l'espai de color blanc i feu clic en "Publica". Gràcies.