El Temps a Valls

Si cliqueu damunt, podreu obtenir mes informació de aquí i d'altres llocs (platges, allaus, llamps, satèl·lit, pluges, núvols, pol.len, ets.)

TRADUCTOR

dimarts, 4 de febrer de 2014

FOTOGRAFIA DE COL·LECCIÓ

El Museu de Valls presenta, per primer cop, una exposició monogràfica dedicada exclusivament a la seva col·lecció de fotografies. La mostra “Fotografia de col·lecció”, recull una selecció de 150 instantànies representatives del fons fotogràfic del museu. La col·lecció compta amb fotografies d'una quarantena d'autors, si bé el nucli central de la mostra el formaran instantànies realitzades per algun dels membres de la nissaga de fotògrafs Català.


Els fotògrafs Pere Català Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català-Roca, estan representats en l'exposició per 79 fotografies, escollides entre les prop de 200 instantànies d'aquesta família que formen part de la col·lecció del Museu de Valls, que actualment compta amb unes 300 imatges. De fet, la col·lecció d'imatges de la nissaga dels Català, representa el nucli central de la col·lecció fotogràfica del Museu, a part d'altres fotògrafs vinculats a la ciutat de Valls, com Àngel Vidal, Benet Ibàñez, Albert Rovira o Josep Martínez.

A banda de la col·lecció d'imatges dels Català, la mostra que presenta el Museu de Valls acull també instantànies de fotògrafs contemporanis a la nissaga dels Català, com és el cas de Xavier Miserachs, Joan Colom, Oriol Maspons, Colita, Ramon Massats o Ricard Terré, que van conrear lafotografia documental, i que reconeixen el mestratge de Francesc Català-Roca.L'exposició ofereix també una visió representativa de la generació de fotògrafs posterior als Català. Una generació que va dedicar-se a innovar el format fotogràfic i de la qual, el Museu de Valls n'exposa exemples com Joan Fontcuberta, Pere Formiguera o Toni Catany. La col·lecció que presenta el Museu de Valls es completa amb obres d'artistes visuals que, entre altres registres, també utilitzen la fotografia en els seus treballs. Figures com Perejaume, Marcel Pey, Carles Congost, o creadors més joves com Gemma Clofent, Vanessa Pey o Mireia Sallarés.


La mostra del Museu de Valls es podrà visitar fins a finals del mes de març.

VÍDEO: El Museu de Valls exposa el seu fons fotogràfic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per la inscripció en el Concurs de Pintura Rapida Josep Busquets, poseu nom o pseudònim en l'espai de color blanc i feu clic en "Publica". Gràcies.