El Temps a Valls

Si cliqueu damunt, podreu obtenir mes informació de aquí i d'altres llocs (platges, allaus, llamps, satèl·lit, pluges, núvols, pol.len, ets.)

TRADUCTOR

dimecres, 14 de desembre del 2011

Pont acabat.

Divendres 13 (o dimarts?)

Català | Catalunya | Cultura General | Curiositats
Enllaç: http://www.questionem.com/node/view/1584
He llegit a diversos llocs que a Catalunya també tenim por dels dimarts 13, encara que vaig llegir fa temps que això era una "importació" de la cultura castellana (igual que "tocar fusta", que hauria de ser "tocar ferro") i realment, fa molts anys, teníem por dels divendres 13.

En aquests mateixos llocs es diu que la por als divendres 13 és una cosa dels anglosaxons, cosa falsa, doncs molts altres països d'Europa no anglosaxons també tenen aquesta fòbia.

Jo només vull saber la veritat al respecte. Només demano que respongui gent que sàpiga del que parla, doncs sempre surt "l'enterat" de torn que diu que això dels divendres 13 és cosa d'anglosaxons, i no, repeteixo que és a la majoria de països europeus i d'altres; segons la Wikipedia en anglès, és als països de parla anglesa, francesa i portuguesa, a més d'Àustria, Alemanya, Estònia, Finlàndia, Holanda, Bèlgica, Irlanda, Polònia, Bulgària, Dinamarca, Islàndia, Suècia, Noruega, República Txeca, Eslovàquia, Eslovènia i Filipines. El dimarts 13 és a Grècia, Romania i països de parla espanyola (incloent el nostre?). A Itàlia és el divendres 17...
Gràcies.

 Un Divertiment
Moltes Gracies President

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per la inscripció en el Concurs de Pintura Rapida Josep Busquets, poseu nom o pseudònim en l'espai de color blanc i feu clic en "Publica". Gràcies.